Unitats de coneixement

Monogràfics que sintetitzen les idees-clau de temes relacionats amb Recursos Humans. Són una bona eina de formació

L'acollida virtualL'onboarding és ara més desafiant que mai, ja que moltes organitzacions estan optant per realitzar-lo virtualment. Per què? Cada vegada més les empreses contracten a freelancers o compten en les seves plantilles amb persones que viuen lluny. A tot això se li afegeix l'auge del teletreball derivat de la pandèmia.

No sempre és fàcil ser la persona nouvinguda a una organització. Has de conèixer les instal·lacions, als companys i esbrinar com funcionen les tecnologies usades per l'empresa, per exemple. Tanmateix, encara hi ha un repte més gran: endinsar-se en la cultura de l'organització i conèixer el seu funcionament. Però el procés d’onboarding no només suposa un desafiament per a la nova o el nou. També ho és per a l'empresa, que ha de gestionar-lo i estructurar-lo correctament per aportar coherència al desenvolupament de l’employee experience des del seu primer dia.

Cada vegada són més les organitzacions que s'esforcen per proporcionar un bon pla d'acollida i per fomentar un bon ambient a la feina, ja que els processos d'incorporació influeixen directament en les taxes de retenció del talent. Així doncs, està clar que, en un entorn altament competitiu on s'ha desencadenat "la guerra pel talent", les empreses no poden obviar la seva rellevància.

 

Adjunts:

Descarregar aquest arxiu (l-acollida-virtual-cat.pdf)
L'acollida virtual
[10 pàgs. - pdf - català], 386 kB
Descarregar aquest arxiu (la-acogida-virtual-cast.pdf)
La acogida virtual
[10 págs. - pdf - castellano], 394 kB


Més unitats...

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
Veure més Prem majúscules per a veure-ho tot Mostrar tot

Subscriu-te gratuïtament als nostres butlletins

Rep notícies i idees en Recursos Humans.
Subscripció

Utilitzem cookies per oferir a les nostres visites una millor experiència de navegació pel nostre web.
Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització.