Màxims Representants

Espai de conversa entre l'alta direcció i gestió de persones per augmentar la nostra capacitat d'influència i aconseguir així unes organitzacions més humanes

Trobada de l'alta direcció amb la Fundació Factor Humà: com generar valor amb valorsJoana i Imma Amat, co directores d'AMAT Immobiliaris i guanyadores del VII Premi Factor Humà Mercè Sala, van explicar la seva experiència en un sopar amb 30 persones de l'alta direcció de les organitzacions associades a la nostra Fundació. Les germanes Amat, referents com a dones emprenedores capaces de generar valor amb valors, van afirmar que cal comprometre's amb els treballadors perquè aquests es comprometin amb l’empresa i això repercuteixi positivament en els clients.

Trobada de l'alta direcció amb la Fundació Factor Humà: com generar valor amb valors


Flickr
Accés a galeria fotogràfica Flickr de la trobada:


Barcelona, dijous 1 d’octubre de 2015. La Fundació Factor Humà va celebrar anit la seva Trobada anual de Màxims Representats amb un sopar a la Sala Noble de l’Edifici del Rellotge del Recinte de l’Escola Industrial de Barcelona, que va comptar amb la participació del Consell Assessor i del Jurat del Premi Factor Humà Mercè Sala 2015. Les protagonistes de la vetllada van ser les guanyadores de la darrera edició del Premi, les germanes Immaculada Amat i Joana Amat, co directores d’AMAT Immobiliaris, empresa familiar amb 67 anys d'experiència en el sector de la consultoria immobiliària.

Immaculada Amat va explicar que els va fer molta il·lusió rebre el Premi “pel que tenim en comú amb la Mercè Sala: sempre hem hagut de lluitar en un entorn masculí, som d’esquerres i ens mantenim fidels als nostres valors, per això sempre ens han agradat aquells versos de la Maria Mercè Marçal que diuen: “A l’atzar agraeixo tres dons: haver nascut dona, / de classe baixa i nació oprimida. / I el tèrbol atzur de ser tres voltes rebel”.

Tot seguit, Immaculada Amat va resumir l’origen de l’empresa que dirigeix amb la seva germana Joana. Una història protagonitzada per una dona: la seva mare Conxita, que “l’any 1952, en plena postguerra i amb només 25 anys”, es va quedar vídua, amb dues filles petites i, contra tot pronòstic, “va decidir continuar el somni del pare” i va assumir la direcció de la consultoria immobiliària que ell havia fundat i que ara lideren elles.

“La mare va triar el camí difícil, va tenir visió a llarg termini i ho va fer per nosaltres”, va dir Immaculada Amat. En aquesta decisió “i en el seu exemple de constància i treball, hi ha la base de la nostra pròpia visió de llarg termini” en contra del “curtplacisme que impera actualment”, va assegurar l’empresària santjustenca.

Compromís amb els treballadors i amb els clients
La història familiar va servir a les germanes Amat per introduir els valors que imperen en la seva empresa. Les germanes Amat ho tenen claríssim: “Això dels valors, que ara està tan de moda, no és una cosa per escriure-la en un paper i oblidar-te’n, com fan moltes empreses, sinó que te’ls has de creure. Només si tu et compromets amb els teus treballadors, aconseguiràs que la teva gent es comprometi amb tu, amb l’empresa”. I aquest compromís acaba repercutint positivament en el client, va afirmar Immaculada Amat.

La lluita constant de les germanes Amat pel benestar dels seus treballadors s’ha traduït al llarg dels anys en la implementació de mesures tan pioneres i revolucionàries en el seu moment com el teletreball; uns calendaris laborals dissenyats en consonància amb els calendaris escolars; l’aposta per una plantilla clarament femenina; una passió absoluta per la tecnologia, polítiques de retenció del talent mitjançant polítiques de desenvolupament professional i de formació contínua.

“Volíem gent formada i vam arribar a muntar fins i tot una escola de formació, buscant sempre la millora i l’excel·lència”, va explicar la Joana Amat. “Sempre hem estat unes apassionades de la tecnologia, conscients que serveix per alliberar la gent de feines feixugues i posar-les al servei del client”.

AMAT Immobiliaris va obrir camí en el sector als anys seixanta, informatitzant l’empresa, creant un call centre i fins i tot investigant per crear un programa pioner d’administradors de finques. “Som entusiastes de tots els canvis possibles, ens agraden els reptes, tenim una curiositat innata”, van concloure les germanes Amat.

Generar valor amb valors
Maravillas Rojo, directora de Programes d'Emprenedoria Social al Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat i portaveu del Jurat del VII Premi Factor Humà Mercè Sala, va dirigir-se amb confiança a les premiades: “Us segueixo des de fa molts anys, i les coses han canviat molt però vosaltres us manteniu fidels al vostre estil: sou un referent de dones emprenedores i empresàries, i sou capaces de generar valor amb valors”.

Rojo va destacar també el seu “estil de lideratge, la manera de gestionar equips de treball, l’eficiència, la generositat i la lluita constant per construir una societat més equitativa. No és fàcil, però vosaltres en sou capaces, per això us admirem i us estimem”.
Debat amb Màxims Representants

Després del parlament de les germanes Amat, els directius i les directives presents van debatre la situació econòmica actual i els reptes de futur.

Cèsar Molins, director general d’AMES, va afirmar que “ens heu deixat bocabadats perquè encarneu tots els valors pels quals us vam donar el Premi: vàreu viure una situació molt singular i dura, al començament de la vostra vida, però us en vàreu sortir amb una creativitat extraordinària, constància, perseverança”. Per tot això, Molins va preguntar com creuen que es pot motivar els joves d’avui.

Va respondre la Joana Amat, per qui la crisi econòmica ha servit perquè molts joves “toquin de peus a terra, els ha fet reflexionar, (a l’empresa) s’ajuden entre ells, és una qüestió de compromís. I en això ens ha ajudat la crisi”.

Àngel Font, director de Persones i Estratègia de l’Obra Social de “la Caixa”, va dir que “la vostra història fa anys que l’he escoltada i encara avui m’emociona perquè representeu l’empresa amb ànima, que en el vostre cas és un plus que fa que la resta de polítiques que apliqueu funcioni amb un petit motor extra; tots n’hauríem aprendre”.

Miquel Espinosa, director general d’EADA, va destacar el compromís de les germanes Amat “amb l’entorn urbà i amb el país, amb un capitalisme que s’involucra amb l’espai i les persones que l’habiten”. Prèviament, elles havien explicat que des de sempre han mirat de col·laborar amb el país i “amb el petit país que és el seu poble”, Sant Just Desvern, treballant amb pintors, escultors i fins i tot amb el poeta Joan Margarit.

Francesc Beltri, membre de la Comissió Consultiva de la Fundació Factor Humà, va interrogar-les sobre com es transmet “aquest ADN de solidaritat i generositat a la propera generació” i Joana Amat va respondre que donant exemple: “Nosaltres hem estat austeres de natural, i així hem educat els nostres fills. No volíem que pensessin que això era Hollywood, així que vam optar per l’escola pública, per exemple, perquè tinguessin amics i convisquessis amb persones de tot tipus”.

La directora de la Fundació Factor Humà, Anna Fornés, els va preguntar si saben “per què encara hi ha tan poques dones ocupant llocs directius”. Joana Amat va respondre que “aquest tema ens apassiona: s’ha de parlar de la coresponsabilitat, la igualtat és això, les baixes maternals haurien de ser compartides, l’home també hauria de poder gaudir del fet de ser pare sense interrompre la seva carrera. Cal treballar el tema a les escoles, a les empreses i en l’àmbit legislatiu perquè la maternitat està provocant que les dones siguin sovint condemnades a no ser seleccionades i menys, promocionades a càrrecs directius.

Anna Fornés va cloure la cinquena edició de la Trobada de Màxims Representats confirmant “la rellevància d’aquest acte i el fet que ens permet gaudir de llocs com aquest, espais emblemàtics de Barcelona”. Segons Fornés, la Fundació és “la força dels seus socis i patrons i de la xarxa cada vegada més gran de persones i organitzacions a qui donem servei”.


AMAT IMMOBILIARIS

AMAT Immobiliaris és una empresa familiar, fundada l’any 1948, que compta amb un equip de consultoria immobiliària integrat per advocats, economistes, aparelladors i administradors de finques, que els permet donar als clients una atenció professional i personalitzada per ajudar-los a trobar l'immoble perfecte.

Té oficines a Sant Just Desvern, Barcelona, Sant Cugat del Vallès i Sofia (Bulgària). Actualment compta amb 66 treballadors i factura 3,3 milions d’euros anuals.

Trobada de Màxims Representants de la Fundació Factor Humà

La Fundació Factor Humà, creada i promoguda per Mercè Sala l’any 1997, és l’espai de referència a Catalunya en aportació de valor en l’àmbit dels Recursos Humans. Des de fa sis anys, la Fundació promou el Premi Factor Humà Mercè Sala, que guardona en cada edició una empresa, organització o iniciativa, que acompleixi amb els quatre valors que identificaven Mercè Sala: innovació, pragmatisme, visió global i tracte humà. A més, des de fa quatre anys les organitzacions premiades comparteixen les seves experiències amb els Màxims Representants de la Fundació Factor Humà en una trobada única i enriquidora.

Els assistents a la trobada van ser:

Del Consell Assessor de la Fundació Factor Humà: Núria Basi (Basi,SA), Josep Santacreu (DKV) i Manel del Castillo (Hospital Sant Joan de Déu).

De membres del jurat del VIIè Premi Factor Humà Mercè Sala: Cèsar Molins (Ames) i Maravillas Rojo (Generalitat de Catalunya).

Màxims Representants: Ajuntament de Barcelona, Ajuntament de l’Hospitalet, Consorci Hospitalari de  Vic, Consorci de Salut i Social de Catalunya, Diputació de Barcelona, Doga, EADA, everis, Ferrocarrils de la Generalitat, Generalitat de Catalunya Mutua de Propietarios, Obra social “la Caixa”, Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona, Parc Sanitari Pere Virgili, Randstad, Transports Metropolitans de Barcelona, Universitat Pompeu Fabra.

 

 • Agilitat i motivació
 • Un cafè online amb... Joana Frigolé
 • People Analytics
 • Bretxa salarial
 • Un cafè online amb... Jordi Goula
 • Comunitat Talent: Diari de navegació
 • Pla d'acollida virtual
 • Passar de ser cap a ser líder
 • Transformar la forma de pensar i de fer
 • Equipa't
 • Metodologies de formació
 • El benestar com a estratègia
11 de maig de 2021
Per desenvolupar una mentalitat agile, el compromís i la motivació són factors clau. De la mà de dos agile coaches d'everis, Fabiola Martín i Jaime Ruiz, vam explorar una altra visió de l'Àrea de Persones i vam analitzar l'evolució de la gestió en els últims anys sota el paradigma del Management 3.0, un nou model d'innovació i lideratge.

Per accedir a aquest contingut has d'estar registrat/da com usuari/ària d'una organització associada a la Fundació.

Trobada temàtica online: "Les noves Àrees d'RH: l'agilitat comença en la motivació de les persones"
14 d'abril de 2021
Sovint se segueix liderant des de l'exigència i posant més el focus en allò que falta. Es sobrevaloren l'esforç i les dificultats, en comptes de generar un visió estimulant i compartida que mobilitzi les emocions i que doni energia "extra". El segon cafè de 2021 del grup de directores i directors de Persones de la Fundació Factor Humà el vam prendre amb la psicòloga, coach i conferenciant Joana Frigolé.

Per accedir a aquest contingut has d'estar registrat/da com usuari/ària d'una organització associada a la Fundació.

Comunitat Direcció de Persones: Un cafè online amb... Joana Frigolé
8 d'abril de 2020
En RH podem trobar diferents models de People Analytics destinats a implantar una gestió del canvi que faciliti la innovació i la transformació. En aquesta sessió vam conèixer una eina d'Analítica de Persones desenvolupada per l'expert Albert Riba en col·laboració amb la UB, i vam veure com s'està implantant amb èxit en organitzacions com Mutua Universal.

Per accedir a aquest contingut has d'estar registrat/da com usuari/ària d'una organització associada a la Fundació.

People Analytics: mesurem per transformar
18 de març de 2021
Amb els experts en compensació, Eduard Legazpi, i perspectiva de gènere en el treball, Mar Gaya, vam abordar tant les causes i conseqüències de l'actual bretxa salarial entre dones i homes i els aspectes derivats de la nova legislació, com les perspectives futures i les mesures més adequades per reduir-la. També vam veure l'experiència de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya amb Juliana Vilert, la seva directora d'Organització i Persones.

Per accedir a aquest contingut has d'estar registrat/da com usuari/ària d'una organització associada a la Fundació.

Trobada temàtica online: "Bretxa salarial: context, novetats normatives i accions"
25 de febrer de 2021
La Comunitat Direcció de Persones va començar l'any parlant amb el reconegut economista i periodista Jordi Goula, que durant 27 anys va portar el suplement d'Economia de La Vanguardia i ara està a Vilaweb. Goula ens va parlar de la situació econòmica actual i de les previsions per als propers mesos. Ara, més que mai, des de Recursos Humans hem d'entendre el llenguatge del negoci.

Per accedir a aquest contingut has d'estar registrat/da com usuari/ària d'una organització associada a la Fundació.

Un cafè online amb... Jordi Goula
Octubre i Novembre de 2020; Gener de 2021
En els darrers mesos d'octubre i novembre de 2020 i al gener de 2021 vam organitzar les tres darreres activitats d'aquest grup impulsat, entre d'altres, pel director de La Mirada Pedagògica, Boris Mir, i que pretén repensar de forma conjunta la capacitació i el desenvolupament del talent a les organitzacions associades a la Fundació. Presentem aquí un breu resum d'allò treballat en aquestes trobades.

Per accedir a aquest contingut has d'estar registrat/da com usuari/ària d'una organització associada a la Fundació.

Sessions online del Grup de Treball de Desenvolupament del Talent: un diari de navegació
3 de febrer de 2021
A través d'una dinàmica lúdica i de la mà dels experts Pilar Jiménez i Miguel Abraján, vam reflexionar sobre el context actual al qual s'enfronten les persones col·laboradores a l'hora d'integrar-se en una nova empresa, bregant amb la soledat, la distància i la urgència per adaptar-se i entendre els processos el més ràpid possible.

Per accedir a aquest contingut has d'estar registrat/da com usuari/ària d'una organització associada a la Fundació.

Trobada temàtica online: Reformular i humanitzar el pla d'acollida virtual a través del Design Thinking
10 de desembre de 2020
En l'última trobada de l'any de el Grup es va presentar el Programa Re-Evolució, un innovador mètode amb el qual s'aconsegueix que les i els caps d'equip aprenguin, desenvolupin i assimilin un estil de lideratge que promou el talent i la disrupció. Ho vam veure de la mà de Carme Castro, Directora de Kainova, i amb l'aplicació pràctica a Mutua de Propietarios explicada per Josep Ogazón, el seu director de Persones.

Per accedir a aquest contingut has d'estar registrat/da com usuari/ària d'una organització associada a la Fundació.

Re-evolució: passar de ser cap a ser líder
26 de novembre de 2020
Ara, més que mai, és vital canviar el nostre mindset per superar egos, pors, resistències, biaixos, prejudicis... i poder canviar la nostra manera de treballar, liderar, relacionar-nos, interactuar amb els clients... El 26 de novembre vam tornar a reunir les i els Directors de Persones de la Fundació per parlar amb Íñigo Manso, expert en Mindset Management.

Per accedir a aquest contingut has d'estar registrat/da com usuari/ària d'una organització associada a la Fundació.

Transformar la forma de pensar i de fer per ser influents
8 d'octubre de 2020
Vam organitzar 4 workshops per poder donar resposta als reptes que se'ns presenten com a funció: eines per al teletreball; orientacions per a un lideratge en temps disruptius; habilitats comunicatives i d'engagement; i estratègies de reskilling i d'upskilling. A més, vam fer dinàmiques per al networking i el benestar.

Per accedir a aquest contingut has d'estar registrat/da com usuari/ària d'una organització associada a la Fundació.

Jornada EQUIPA'T online 2020: Els reptes per a l'Àrea de Persones en l'entorn COVID
18 de setembre de 2019
El passat 18 de setembre es va proposar una nova trobada per al Grup dividida en tres parts: una original dinàmica en línia de retrobament mitjançant l'eina Map Highfidelity; reflexions sobre la importància de l'actitud de les persones aprenents per a l'impacte i l'eficàcia de la nostra proposta formativa; i un estudi del cas del model formatiu de "treball asíncron a everis".

Per accedir a aquest contingut has d'estar registrat/da com usuari/ària d'una organització associada a la Fundació.

Sessió online del Grup de Treball de Desenvolupament del Talent: Metodologies de formació, un marc de treball
15 de setembre de 2020
Amb Estel Mallorquí, especialista en implantar programas de benestar de biWel, i Laia Bonastra, directora de Desenvolupament de Persones de Suara Cooperativa. La pandèmia de la COVID-19 ha posat de manifest la necessitat d'invertir en el benestar de les persones i en fomentar la cohesió d'equips a distància. Comença la nova era del teletreball.

Per accedir a aquest contingut has d'estar registrat/da com usuari/ària d'una organització associada a la Fundació.

El benestar com a estratègia d'employee experience i d'employer branding

Subscriu-te gratuïtament als nostres butlletins

Rep notícies i idees en Recursos Humans.
Subscripció

Utilitzem cookies per oferir a les nostres visites una millor experiència de navegació pel nostre web.
Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització.