Webs i apps

En aquest apartat hi trobaràs destacades altres pàgines web o aplicacions que, per les seves característiques, et recomanem

GamelearnEs pot aprendre jugant? Sí, també en l'àmbit laboral. La gamificació és una tècnica d'aprenentatge que trasllada la mecànica dels jocs a l'àmbit educatiu amb l'objectiu d'aconseguir millors resultats. Gamelearn és una eina que aplica aquesta tècnica posant-se a disposició de les organitzacions per formar els seus treballadors -es dirigeix a Departaments com el de Recursos Humans, Talent o Formació- o també per dissenyar itineraris formatius per a clients.

Wade&Wendy: selecció de personal amb l'ajuda de 'chatbots'La intel·ligència artificial s'ha convertit en un actor més dels processos de selecció de personal i ja hi ha un ampli ventall d'aplicacions dissenyades per treure'n el màxim profit. Cadascuna té la seva pròpia idiosincràsia i, en aquesta ocasió, ens endinsem en Wade&Wendy, creada a Nova York, i possiblement només disponible per ara als Estats Units. El seu tret distintiu és la millora del procés de selecció amb xatbots, també anomenats assistents virtuals o bots de conversa, que són aplicacions informàtiques basades en la intel·ligència artificial i que permeten simular una conversa amb una persona. 

When I Work: torns ben organitzats per tenir un personal més feliç i productiuOrganitzar els torns de feina de manera òptima es pot convertir en un autèntic maldecap difícil de gestionar. La implantació obligatòria del registre de jornada dels treballadors, vigent a l'Estat espanyol des del 2019, ha afegit més pressió a l'hora de fer que quadrin els horaris, almenys en el pla teòric. L'expansió del teletreball a causa de la pandèmia, o l'aplicació de fórmules híbrides i canviants en funció de l'evolució de les onades del virus, ha dificultat encara més la gestió horària de la feina. L'eina digital When I Work, disponible en versió mòbil i escriptori, és una de les opcions de programari creat per facilitar-la.

Talent Box: troba el talent que necessites sense invertir una fortunaPer a algunes petites i mitjanes empreses no és fàcil trobar talent, especialment si treballen en sectors especialitzats on gairebé no existeix l'atur. Per facilitar la recerca dels perfils més demandats, la consultoria estratègica Between va posar en marxa a finals del 2020 una eina digital: Talent Box. Es tracta d'un web que mostra els perfils de candidats el talent dels quals ha estat prèviament verificat per Between. Si una empresa troba un talent que considera idoni, es comprova si pot encaixar i se li facilita el currículum perquè l'entrevisti. 

Uniks: com millorar a la feina a través del feedback positiuCosta molt que algunes persones treballadores s'identifiquin i s'involucrin amb les empreses on treballen. L'aplicació Uniks ha nascut per trencar amb algunes dinàmiques que es reprodueixen en algunes feines. Permet un feedback (o retroalimentació) 360 per incrementar l'autoconeixement de cada treballador amb les aportacions dels altres, i així millorar el funcionament de l'empresa i les relacions amb els companys de feina. 

HoursLa pandèmia ha provocat una important transformació dels espais de treball habituals. El teletreball s'ha convertit en l'opció escollida per moltes organitzacions, que han renunciat a la presencialitat. En aquest context han sorgit noves necessitats, com la de disposar d'espais durant períodes curts de temps, per exemple per fer reunions de treball. Per satisfer aquestes necessitats s'ha creat el web Hours, que actua com a intermediari entre aquells que tenen un espai disponible i els que busquen utilitzar-lo durant unes hores.

Lark: fer una videotrucada i editar documents sense haver de canviar de finestraEl nombre d'empreses que han optat pel treball en remot ha augmentat significativament en els últims mesos a causa de la pandèmia de la Covid-19. Aquesta nova manera de treballar ens ha obligat a adquirir nous hàbits i algunes eines com Lark ens poden facilitar l'adaptació. Lark és una aplicació que combina diferents serveis com la missatgeria, les videotrucades, el calendari i l'emmagatzematge en el núvol.

El Club de Malasmadres: l'ariet que vol acabar amb les dificultats per conciliarEl teletreball ha posat en el punt de mira el debat sobre la conciliació entre la vida laboral i familiar. Aquesta és una de les qüestions que més preocupa al Club de Malasmadres, una comunitat que a través de tots els seus canals i xarxes socials aborda també moltes altres qüestions vinculades amb la maternitat, com ara els hàbits alimentaris o l'ús de la tecnologia. El seu objectiu és trencar mites i idees preconcebudes associades a la maternitat.

Subscriu-te gratuïtament als nostres butlletins

Rep notícies i idees en Recursos Humans.
Subscripció

Utilitzem cookies per oferir a les nostres visites una millor experiència de navegació pel nostre web.
Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització.