"Tots tenim alguna cosa guardada a l'armari: fets sobre la nostra vida privada i familiar o sobre la nostra salut mental o física. Sigui el que sigui, determina la teva manera de transitar pel món i influeix, és clar, en la teva vida laboral ", afirma Micah Eames, escriptor, artista i defensor dels drets trans. En una xerrada TED ofereix alguns consells a aquelles persones que vulguin compartir aspectes importants de la seva vida personal en l'àmbit laboral.

Com revelar la teva identitat a la feina, sobre qualsevol cosa

En aquesta xerrada virtual TED que forma part de la sèrie The Way We Work sobre la transformació que viu el món de la feina i que va ser difosa al novembre de 2020, Micah Eames parla de la seva experiència a l'hora de donar-se a conèixer davant els seus companys/es de feina com a persona trans. Després d'un any en el seu lloc de treball, va decidir fer el pas de reunir-se amb l'equip de Recursos Humans de l'empresa per debatre sobre la millor manera de presentar-se davant dels altres. El seu cas era únic en l'organització, de manera que no existia cap experiència prèvia. Per això, s'ha decidit a explicar com va abordar la situació i, en base a això, ofereix alguns consells.

Com parlar de temes que ens resulten complexos? Eames recomana que abans de mantenir la conversa es tingui clar què es vol aconseguir i què no. Per això, pot ser de gran ajuda plantejar-se preguntes com: on vull arribar donant a conèixer aquesta qüestió? o, com vull que les altres persones percebin la meva pròpia relació amb aquest aspecte sobre qui sóc? En el seu cas, tenia dos objectius. D'una banda, aconseguir que la gent s'hi dirigís pel seu nou nom i que utilitzessin els pronoms adequats per referir-se a ell. De l'altra, volia transmetre als/a les seus companys/es que es tractava d'una característica més de la seva persona i evitar, així, que s'allunyessin d'ell per por a cometre errors.

També és important tenir en compte el to que s'utilitzarà per comunicar-ho. Eames aconsella que es doni la informació de la mateixa manera en què s'espera que reaccionin els altres. Això dependrà, per exemple, de si és uun fet que la persona afectada vol celebrar o si simplement vol dir-ho i després continuar com si res hagués passat.

Un altre aspecte que no s'ha d'oblidar és que la persona que dóna a conèixer el missatge tingui la possibilitat de dirigir la conversa. En aquest sentit, el consell de l'escriptor és afegir algun element d'acció que guiï a l'altre/a sobre el que ha de dir a continuació. Què va fer en el seu cas? Va enviar un correu electrònic en què demanava consell per escollir una crema que l'ajudés a solucionar el seu problema de pell seca i ho va aprofitar per donar a conèixer que era una persona trans. D'aquesta manera, va aconseguir que els altres entenguessin que el seu objectiu era normalitzar la situació i aconseguir que l'equiparessin a qualsevol altra informació sobre ell. Quina va ser la reacció dels/de les seus companys/es? Van mostrar la seva empatia i acceptació utilitzant un to similar al què ell havia emprat en el seu missatge.

Micah Eames tampoc s'oblida dels dubtes o inquietuds que li poden sorgir a qui rep el missatge. Com es pot donar suport a un/a company/a que exposa la seva situació? "Escolta amb el cor obert i sigues empàtic. Presta atenció al llenguatge que utilitza per descriure la seva experiència, ja que és el mateix llenguatge que has d'emprar tu", afirma.

Amb aquests consells de Micah Eames és més fàcil que ens atrevim a donar a conèixer aspectes desconeguts de nosaltres mateixos, siguin els que siguin. Perquè ser un mateix, també a la feina, és fonamental.


Accés a la xerrada TED The Way We Work de Micah Eames: https://www.ted.com/talks/micah_eames_how_to_come_out_at_work_about_anything?language=es

Articles relacionats / Artículos relacionados

Subscriu-te gratuïtament als nostres butlletins

Rep notícies i idees en Recursos Humans.
Subscripció

Utilitzem cookies per oferir a les nostres visites una millor experiència de navegació pel nostre web.
Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització.