"El talent no té edat i ens cal sumar el millor de cada generació", afirma Joan Clotet, Humanista Digital, Digital Talent Advisor, coach executiu i speaker. En el recent esdeveniment virtual TEDxEixample, Shape Your New World, parla sobre com l'edat pot arribar a condicionar les oportunitats que se li donen a qualsevol persona. A més, ens convida a reflexionar sobre la importància de saber reconèixer a temps el talent propi i el d'altres persones i de sumar capacitats per aconseguir fer front als reptes globals que se'ns plantegen.

Quina edat tindríem si no sabéssim l'edat que tenim?

En un vídeo publicat pels organitzadors de l'esdeveniment TEDxEixample Shape Your New World, que es va celebrar al desembre de 2020 en format virtual per adaptar-se a les noves necessitats derivades de la pandèmia, Joan Clotet fa un recorregut per la història citant alguns grans talents que van tenir una oportunitat gràcies a que algú va confiar en el seu potencial quan ningú més era capaç de veure'l .

Parla d'Hipatia d'Alexandria, considerada la primera dona de ciència de la història que va aconseguir fer-se un lloc en un món dominat per homes. També del compositor italià Giuseppe Verdi, a qui es va arribar a considerar massa gran per accedir al conservatori que, curiosament, ara porta el seu nom. Un altre dels seus exemples és Thomas Edison, qui després de viure el rebuig d'un professor que el va considerar "un cas perdut" va comptar amb el suport de la seva mare fins a esdevenir un prolífic inventor. Tots ells van fer grans aportacions a la societat. És per això que ara ens preguntem: ¿Què hauria passat si ningú hagués descobert el seu talent a temps?

Les seves històries ens recorden que de vegades per triomfar també fa falta una mica de sort. Que algú sàpiga reconèixer el teu potencial a temps o que tu tinguis la determinació suficient per descobrir-lo i desenvolupar-lo per tu mateix pot canviar el curs de les coses. Clotet ens recorda que sovint "pares, mestres o mentors influeixen en positiu en les nostres vides veient allò que nosaltres encara no som capaços de veure". I què important és això. Perquè sí, és cert, ara que amb Internet i les noves tecnologies tenim el coneixement a l'abast de la nostra mà, descobrim que potser el que més falta ens fa és conèixer-nos més i millor a nosaltres mateixos, saber quins són els nostres punts forts.

Totes i tots, sigui quina sigui la nostra edat, tenim alguna cosa per aportar. Tal com explica Clotet en aquesta xerrada i al seu blog Humanismo Digital, per fer front als grans reptes que avui en dia tenim per davant a nivell mundial cal un talent divers. I això passa per comptar amb les idees fresques i l'inconformisme dels joves, sense oblidar l'experiència i la visió global dels grans.

L'edat és únicament un número, no determina el nostre valor ni el que som o no som capaços de fer. Per això, tampoc hauria de condicionar les nostres oportunitats. Joan Clotet ho expressa de manera clara: "El talent, quan brilla, fa que tothom oblidi l'edat que tenim."

 

Accés a la conferència TEDxEixample Shape Your New World de Joan Clotet: https://www.youtube.com/watch?v=HATSowEAyP8

Subscriu-te gratuïtament als nostres butlletins

Rep notícies i idees en Recursos Humans.
Subscripció

Utilitzem cookies per oferir a les nostres visites una millor experiència de navegació pel nostre web.
Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització.