Sempre he pensat i defensat que el treball del Departament de Recursos Humans és una tasca que queda aïllada o sense sentit sense el recolzament de la Direcció General. En el cas de l’empresa mereixedora del VIII Premi Factor Humà Mercè Sala, Affinity Petcare, i amb el discurs d’acceptació del guardó per part del seu director general, Xavier Serra, aquest recolzament es converteix en tota una evidencia.

Xavier Serra, CEO d'Affinity Petcare, durant el seu discurs d'acceptació del Premi Factor Humà Mercè Sala

A la magnífica tasca del Departament de Recursos Humans liderat per Teresa Niubó, se suma la ferma voluntat de la Direcció de posar les persones (i en aquest cas també les mascotes) en el centre de l’estratègia i de les polítiques d’empresa. En la darrera part del seu discurs, el CEO d’Affinity Xavier Serra, agraeix la tasca del Departament de RH dient que han sigut capaços de convertir en realitat la visió de l’organització, per tant entenen que són transformadors i que són clau en la formulació d’una estratègia de negocis.

A través del discurs d’agraïment i d’acceptació del VIII Premi Factor Humà Mercè Sala per part d’Affinity ens queda clara una cosa: la coherència. D’una banda, els seus valors (allò que són) i les seves accions (allò que fan) estan totalment alineats i, de l’altra, totes les seves accions tant de l’empresa com de la seva fundació giren al voltant de l’amor i de la cura pels animals i per la gent que estima els animals. Fan del core business el seu “leitmotiv”.

Quan parlem de coherència, parlem d’organitzacions que saben el que fan, que construeixen a través del talent organitzatiu, que desenvolupen xarxes internes que les fan fortes i que les permeten sortir al món com un únic ens.

Quan en Xavier Serra ens explica com són, parla de:

  • Humilitat: amb la que reconeixen les seves virtuts i les seves mancances i amb la que es dirigeixen al món des del convenciment de qui sap que aprèn cada dia.
  • Deixar fer en el fons i en la forma: l’autonomia a l’hora de treballar que veu en cada persona capacitats diferents i per tant maneres de fer diferents. Saben captar talents diversos que es capitalitzen en la millora de l'organització. Un fet que comporta el respecte cap a cada persona de l’organització i la tolerància a l’error, peça clau per a la innovació i per a la generació de compromís per part de les persones.
  • Diversió: en contra d’allò que molts pensen, l’humor no és perdre el temps ni ser improductiu. Hi ha molts beneficis en practicar l’humor a la feina, si bé en destacaria dos amb els quals Affinity s’identifica de ben segur, cohesionar els equips i estimular la innovació.

Tanco referint-me al títol que he posat al post: “el compromís genera resultats”. El compromís de l’organització amb els seus valors, amb les seves persones i amb el seu negoci, les mascotes, fa d’Affinity una empresa gran en la forma i sobretot en el fons.

Articles relacionats / Artículos relacionados

 

Subscriu-te gratuïtament als nostres butlletins

Rep notícies i idees en Recursos Humans.
Subscripció

Utilitzem cookies per oferir a les nostres visites una millor experiència de navegació pel nostre web.
Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització.