La Fundació organitza un 2n “Cicle de Diàlegs: Ètica aplicada a empreses i organitzacions”En una nova col·laboració amb l’Obra Social “la Caixa”, durant el curs 2015-2016 estan tenint lloc 3 tallers que suposen la creació d’un espai comú de reflexió ètica compartida entre els móns acadèmic i empresarial. Properament, difondrem la informació generada als tallers a través de la participació de 24 organitzacions i empreses capdavanteres, i convocarem a una sessió final, conduïda per Begoña Román, experta en ètica aplicada, on es presentaran els resultats del treball dut a terme durant el cicle.

La Fundació organitza un 2n “Cicle de Diàlegs: Ètica aplicada a empreses i organitzacions”


L’èxit del primer cicle de diàlegs ètics entre l’acadèmia i l’empresa, coorganitzat entre la Fundació Factor Humà i l’Obra Social “la Caixa” durant el curs passat al Palau Macaya, ens afirma en el convenciment que l’ètica aporta solucions a l’hora d’orientar-nos en l’aplicació de criteris adients per prendre decisions, i que és important crear un espai comú de reflexió ètica compartida per aplicar-la i practicar-la com a professionals i directius/directives a les nostres empreses i organitzacions.

Per aquest motiu, ambdues organitzacions hem organitzat un segon Cicle d’Ètica aplicada a les empreses i organitzacions durant el curs 2015-2016, altre cop en l’incomparable marc del Palau Macaya, posant l’èmfasi en la pràctica a través de la realització de tres tallers: generant propostes, compartint experiències.

La coordinadora acadèmica dels tallers és la Dra. Begoña Román, especialitzada en l’ètica aplicada, autora de nombroses publicacions i persona de referència en aquest àmbit.

La secretaria tècnica i la conducció dels tallers la duen a terme Anna Bolaños i José Antonio Lavado, coordinadors del Grup Estable de Responsabilitat Social i Sostenibilitat de la Fundació Factor Humà i membres de la seva Comissió Consultiva.

Objectius

L’objectiu més rellevant és el de promoure un espai únic i pioner on les organitzacions capdavanteres puguin compartir i debatre per aconseguir:

 • A. Consolidar l’interès i l’aprenentatge sobre la pràctica de l’ètica, tot compartint experiències.
 • B. Generar opinió i coneixement a través de l’elaboració de documents produïts pels participants en els tallers.
 • C. Elaborar un quadre de gestió ètica que sigui útil i extensible a altres empreses i organitzacions.

A qui va dirigit

El projecte va adreçat a directius/directives i professionals vinculats directament o indirecta al món empresarial, i a les persones representants d’institucions i organitzacions de la societat civil, com a parts interessades a aprofundir en l’aplicació dels fonaments ètics en les decisions de les empreses i les organitzacions.

El cicle consisteix en la celebració de tres tallers empresa-acadèmia i d’una sessió final de presentació (sessió de cloenda), amb el lliurament dels resultats en forma de document propositiu:

 • - Cada taller està format per 24 organitzacions i no són d’inscripció oberta: Ètica i governança, Ètica i gestió de persones i Ètica i direcció. Properament, difondrem la informació més rellevant que estan generant cadascun dels tallers.
 • - La sessió final sí que serà d’inscripció lliure i tindrà lloc el proper 28 de juny de 2016. Conduïda per la Dra. Begoña Román, presentarà els resultats del treball dut a terme al llarg dels tres tallers i constituirà una invitació a la participació en futures propostes en l’àmbit de l’ètica aplicada a les empreses i organitzacions.

  Subscriu-te gratuïtament als nostres butlletins

  Rep notícies i idees en Recursos Humans.
  Subscripció

  Utilitzem cookies per oferir a les nostres visites una millor experiència de navegació pel nostre web.
  Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització.