La Fundació Factor Humà ha reunit recentment els dos òrgans d’assessorament amb els que compta i que, en bona mesura, l’han ajudat a fer possible la celebració de les seves “noses de plata”: el Consell Assessor i la Comissió Consultiva. Les idees i aportacions dels experts d’ambdós organismes sobre l’estratègia de la Fundació i sobre l’actualitat del món laboral, ens impulsen cap a la celebració del nostre 25è aniversari, que culminarà amb l’acte de lliurament dels Premis Factor Humà, el proper 16 de juny a l’Auditori de l’SJD Pediatric Cancer Center Barcelona.
La Fundació arriba al seu 25è aniversari i segueix de la mà de reconegudes i reconeguts experts

Identificar el potencial intern de la nostra organització és un element estratègic que ens permetrà crear un planter potent per cobrir necessitats derivades dels plans de successió, llocs crítics o de nova creació, plans de relleu directiu, etc. És una eina clau per fidelitzar el talent, ja que els i les professionals perceben que l'empresa aposta pel talent intern i hi ha oportunitats de créixer i desenvolupar-se.

Identifiques el planter de la teva empresa? Com fer-ho a través d'una “Entrevista d'identificació de potencial” efectiva

La Generació Z està impulsant noves maneres d'entendre la nostra existència i demanda que per créixer hem de fer créixer els altres. Des d'IMANcorp FOUNDATION defensen que, per avançar, les oportunitats haurien de ser accessibles i igualitàries. Per això impulsen En mis Zapatos i Surf-IN, dos programes que pretenen normalitzar un fet que ja hauria de ser vist com a habitual: els equips amb capacitats diferents.

leave no one behind

Ens trobem a l'era del caos, nous temps en què es rebutja intensament l'estructura a la qual tanta importància s'ha donat fins ara. Però com es poden liderar les organitzacions, els projectes i els equips professionals en aquest nou marc d'actuació? Hi ha diferents aspectes que són fonamentals a l'hora d'enfocar els primers passos adequadament.

El lideratge al món BANI i altres coses de l'estimar

Yin y yang son dos conceptos famosos del taoísmo, usados para representar la dualidad de todo lo existente. Describen dos fuerzas fundamentales opuestas y complementarias, que se encuentran en todas las cosas y son necesarios para acercarse a la perfección. La excelencia profesional requiere también fuerzas opuestas y complementarias como la autoexigencia y la autocompasión.

Autoexigencia y autocompasión: yin y yang de la excelencia profesional

Fa més de 25 anys que acompanyo a professionals i a empreses en els seus processos de gestió d'RH i Talent; i encara no fa un any que m’he incorporat a Fundació Adsis, una entitat social que, des de fa més de 50 anys, treballa per construir una societat més justa, solidària i inclusiva, posant les persones més vulnerables al centre del seu desenvolupament personal i professional. És aquí on, per primera vegada, he entès plenament el que significa acompanyar, desenvolupar, fer créixer i ajudar a treure el talent i el millor de cada persona. 

Fundació Adsis

Des de la Fundació fa gairebé 25 anys que, en Gestió de Persones, coneixem, movem i compartim. Perquè creiem que, en temps d'incertesa com els actuals, sorgeixen moltes preguntes i pren més rellevància que mai el fet de compartir possibles respostes: des de la diversitat, la humilitat i la responsabilitat, però també des del coneixement, la convicció i l'experiència. I en això seguirem!

Acometer un proceso de transformación para adaptarse al entorno de cambio permanente en el que viven empresas e instituciones es, sin lugar a dudas, una de las principales prioridades para la gran mayoría de organizaciones. Lo era ya antes de la pandemia y ésta no ha hecho más que acelerarlo, convirtiéndolo en un reto de cuyo éxito depende en muchos casos su propia supervivencia, en un mercado que continúa evolucionando a gran velocidad.

Desarrollar el talento para transformar las organizaciones

Subscriu-te gratuïtament als nostres butlletins

Rep notícies i idees en Recursos Humans.
Subscripció

Utilitzem cookies per oferir a les nostres visites una millor experiència de navegació pel nostre web.
Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització.