En el món de l'empresa, de res serveix tenir la intenció de fer que aquesta sigui més innovadora si no es comença pels fonaments. I, quins són els fonaments de qualsevol organització? En efecte: els seus responsables. Perquè el canvi succeeixi a l'interior d'una organització, els primers que han de canviar són els seus líders. Ja coneixes aquella cèlebre frase del geni Albert Einstein: "Si busques resultats, no facis sempre el mateix".

Deu qualitats que distingeixen a tots els líders innovadors

"Observo en el comportament dels micos caputxins un fet semblant al que anomenem sentit de l'equitat", afirma la primatòloga Sarah Brosnan com a part de les conclusions del seu estudi basat en l'anàlisi del comportament d'aquests primats. En una xerrada virtual TED, Brosnan mostra les respostes dels micos als estímuls que ella mateixa els planteja i que evidencien que l'equitat és important per a ells. I també ho és per als humans en un context econòmic com l'actual que sembla dirigit cap a la polarització i cap a una recuperació en forma de 'K'. 

Per què els micos (i els humans) estan connectats amb l'equitat

Des de l’inici de la pandèmia, ara ja fa més d’un any, els webinars i els seminaris online s’han convertit en els grans protagonistes de l’oferta d’activitats de la Fundació Factor Humà. Han estat mesos molt intensos d’activitat virtual que, a partir d’ara, combinarem amb la presencial. El passat dijous 22 d’abril vam fer el primer pas cap a l’oferta híbrida amb un seminari d’allò més especial: el Taller Lego Serious Play: Reconèixer les habilitats per fluir en el canvi.

La Fundació torna a l'activitat presencial amb el taller Lego Serious Play 1

Són moltes les persones que se senten esgotades després de mesos comunicant majoritàriament a través d'una pantalla. Les reunions en línia són molt diferents a les presencials i plantegen grans reptes. No només cal tenir cura del discurs i la gestualitat. Qüestions com la il·luminació, la sonoritat i l'entorn cobren gran importància. La realitat és que hem hagut d’adaptar la nostra manera de comunicar al format pantalla. I si no ho heu fet ja aneu tard!

Comunicar a través d’una pantalla: una nova habilitat en la nostra carpeta

La transformació és una necessitat imperiosa a hores d'ara per a qualsevol organització, ja no hi ha dubtes que la digitalització és imprescindible en el segle XXI. Encara que en realitat és més que una digitalització. El que es va iniciar com una transformació digital, és a dir, com una integració de la tecnologia com a part del negoci, s'ha convertit avui en una transformació profunda en les organitzacions, on conflueixen simultàniament aquesta transformació digital amb una transformació organitzacional.

Liderar en la incertesa: Revolucionant el negoci

"La bretxa entre els líders i els seus equips és cada vegada més gran en relació amb les seves perspectives i experiències", afirma Patrice Gordon, coach executiva i consultora de desenvolupament personal. En una xerrada virtual TED explica que la força laboral és cada vegada més diversa, abastant fins a cinc generacions. Tanmateix, aquesta diversitat no es trasllada a l'alta direcció de les empreses. Per això, Gordon proposa el mentoring invers on la persona més jove assumeix el paper de mentora en un procés que allibera i fa visible el talent intern.

Cómo el mentoring inverso puede ayudar a crear mejores lideres

La pandèmia de la Covid-19 ha evidenciat que el nostre entorn és completament canviant, fet que obliga les organitzacions a adaptar-se ràpidament a les circumstàncies. Una de les àrees interessades en adquirir una mentalitat agile i noves formes de treball i organització és Recursos Humans. El seu paper ara és clau, passant d'ocupar un rol més aviat secundari a ser una àrea amb protagonisme real i amb alt valor estratègic.

Adaptar-se o morir: Liderant la transformació des d'RH

"Tots tenim alguna cosa guardada a l'armari: fets sobre la nostra vida privada i familiar o sobre la nostra salut mental o física. Sigui el que sigui, determina la teva manera de transitar pel món i influeix, és clar, en la teva vida laboral ", afirma Micah Eames, escriptor, artista i defensor dels drets trans. En una xerrada TED ofereix alguns consells a aquelles persones que vulguin compartir aspectes importants de la seva vida personal en l'àmbit laboral.

Com revelar la teva identitat a la feina, sobre qualsevol cosa

Subscriu-te gratuïtament als nostres butlletins

Rep notícies i idees en Recursos Humans.
Subscripció

Utilitzem cookies per oferir a les nostres visites una millor experiència de navegació pel nostre web.
Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització.