Agenda

Aquí trobaràs informació sobre totes les activitats presencials de la Fundació Factor Humà, a més d'altres d'interès general en RH

Seminari: Perspectiva ètica en la presa de decisions

Quan:
Dic, 22. Mai 2019, 09:00 h - 14:00 h
Categoría:
Seminaris Factor Humà
Seminari: Perspectiva ètica en la presa de decisions

Descripció

Seminari: Com aplicar l’ètica a la presa de decisionsPresentació

Quantes vegades hem pres una decisió que ens ha fet sentir malament?
Sovint, aquest sentiment es produeix per algun conflicte ètic o de valors que no hem resolt adequadament en el procés de la presa de decisió. Aquest procés està present en totes les dimensions de la dinàmica organitzativa i va configurant la nostra cultura ètica i el nostre "caràcter" com a organització.

En introduir l'ètica en el procés de presa de decisions estem reduint l’estrès ètic, impulsant a través de l'acció el nostre propòsit, allò que volem ser, i augmentant de forma radical la coherència entre allò que diem i allò que fem.

En aquest taller aprendrem a integrar i aplicar l’ètica en la presa de decisions, a millorar la coherència entre allò que diem i allò que fem i a identificar els fonaments de la infraestructura ètica de la nostra organització.

 

Dirigit a

Directors/res de gestió de persones, de compliance, d’RSE o d’altres àrees funcionals que vulguin aprendre i practicar com introduir l’ètica a la presa de decisions per contribuir al desenvolupament d’organitzacions més autèntiques, més humanes i més sostenibles.

Metodologia

És un taller pràctic on es planteja la resolució ètica i dialògica d’una sèrie de situacions reals que porten implícit un conflicte de valors. Les persones participants seguiran l’estructura del mètode de deliberació beethik i aprendran a aplicar les diferents perspectives ètiques en el procés de presa de decisions.

El mètode proposat situa les persones participants davant la decisió que s’ha de prendre d’una manera molt diferent a com habitualment es resolen, provocant canvis profunds en la manera d’entendre aquest procés clau de transformació organitzacional des d’una perspectiva ètica.

 

Facilitadors

José Antonio LavadoJosé Antonio Lavado

Soci fundador de bidea i beethik. Des del 2003 acompanya i assessora les empreses per integrar els criteris de l’ètica, la sostenibilitat i la responsabilitat en les seves estratègies i operacions. Entre el 2014 i 2017 ha impulsat juntament amb la Fundació Factor Humà la realització de tres cicles d’ètica aplicada, que han estat organitzats per la pròpia Fundació i per i l’Obra Social “la Caixa”, sota la direcció acadèmica de la Dra. Begoña Roman. També ha dissenyat i dirigit tres cicles de cinefòrum “Ètica, Economia i Empresa” al Palau Macaya (2016-2018). És membre de la Comissió Consultiva de la Fundació Factor Humà, Llicenciat en Psicologia per la UAB, Postgrau en Psicologia i Gestió Empresarial per EADA i PDD per l’IESE.

Nekane NavarroNekane Navarro

Sòcia fundadora de beethik. És consultora experta en responsabilitat social, mesurament d’impacte i direcció estratègica, amb més de 15 anys d’experiència en consultoria social. Des de 2015 és membre de l’equip de Respon.cat, iniciativa empresarial per al desenvolupament de la Responsabilitat Social a Catalunya. Anteriorment, ha estat coordinadora de l’Associació Clúster Créixer (2012 – 2014) i sòcia consultora responsable de l’activitat d’Alter Civites, S.L. a Catalunya (2005 – 2014). Màster en Direcció d’empreses de Comunicació i grups multimèdia en la Universitat Pompeu Fabra, llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques per la Universitat de Navarra i premi Estatal de fi de carrera atorgat pel Ministeri d’Educació i Ciència.


Objectius

En aquest taller pràctic aprendrem a:

  1. Incorporar les diferents perspectives ètiques a la presa de decisions practicant amb el mètode de deliberació beethik.
  2. Millorar la coherència entre allò que diem en els codis ètics, de conducta... i allò que fem en el dia a dia.
  3. Identificar els principals recursos, espais i eines per establir la infraestructura ètica que enforteix la confiança en l’organització

Programa

  • La presa de decisions com a eina de transformació cultural
  • La cultura organitzacional, què és i per a què serveix
  • Les diferents tradicions ètiques i com s’integren en el sistema de gestió de la cultura
  • Un mètode per integrar l’ètica a la presa de decisions: el mètode beethik
  • La infraestructura ètica: espais, recursos i eines per avançar en la construcció d’organitzacions més autèntiques, més humanes i més sostenibles.

 

Data, horari i lloc

22 de maig de 2019.
De 9:00 a 14:00 h.
UPF Barcelona School of Management. Carrer Balmes 134, Barcelona..

Inscripció

Envia la fitxa d'inscripció degudament emplenada per correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Places limitades. El curs es realitzarà amb un mínim de 8 participants.

Al finalitzar el seminari s'expedirà un diploma acreditatiu.

Preus

Coffee-break inclòs.

  • Persones de les organitzacions associades a la Fundació Factor Humà: 165 € + IVA.
  • Persones usuàries de factorhuma.org: 275 € + IVA (20% de descompte a partir de la segona inscripció d'una mateixa organització).

* Formació bonificable per Fundae.

Manifest Factor Humà - Principi 2: Ètica i bon govern

Subscriu-te gratuïtament als nostres butlletins

Rep notícies i idees en Recursos Humans.
Subscripció

Utilitzem cookies per oferir a les nostres visites una millor experiència de navegació pel nostre web.
Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització.