• 1
 • Webinars
 • Trobades
 • Seminaris
 • La Fundació
En aquest nou webinar d'inscripció gratuïta del proper 03/03, l'experta de la UOC Àngels Fitó ens farà reflexionar sobre tendències derivades de l'augment del treball híbrid: espais resilients, condicions de treball canviants, lideratge distribuït...
Llegeix-ne més
Accedeix a la recopilació dels nostres webinars, a més de vídeos d'altres activitats organitzades fins ara per la Fundació.
Llegeix-ne més
De la mà de Pere Rosales d'INUSUAL i de Maria Rodriguez de l'Ajuntament de Barcelona, en aquesta sessió del proper 16/03 exposarem com desplegar un propòsit coherent i allunyat del “postureig”.
Llegeix-ne més
A la Fundació identifiquem persones expertes i best practices organitzacionals en aspectes clau de la funció de Gestió de Persones.
Llegeix-ne més
La construcció de relats s'aplica de manera creixent en contextos de comunicació corporativa. Hi aprofundirem en la segona convocatòria d'un seminari teòric i pràctic el proper 11/03.
Llegeix-ne més
Organitzem seminaris per apropar eines de creixement professional, comptant amb els/les millors experts/es perquè ens aportin tot allò més útil i rellevant.
Llegeix-ne més
La Fundació Factor Humà fou creada per Mercè Sala l'any 1997 per millorar la gestió de les persones a les organitzacions.
Llegeix-ne més
Espais de trobada presencial i virtual per conèixer les millors pràctiques en Recursos Humans.
Llegeix-ne més
Una eina d'anàlisi i d'autodiagnòstic dissenyada per millorar i progressar en la gestió de les persones.
www.barometrefh.org

Agenda

<<  <  Febrer 2023  >  >>
 Dil  Dim  Dic  Dij  Div  Dis  Diu 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Webinar obert: Tendències en el govern intern de les organitzacions
La complexitat actual obliga a replantejar el govern i l'organització del treball per establir una cultura corporativa orientada a l'adaptabilitat. En aquest nou webinar d'inscripció gratuïta, l'experta de la UOC Àngels Fitó ens farà reflexionar sobre tendències derivades de l'augment del treball híbrid: espais resilients, condicions de treball canviants, lideratge distribuït...
Certificació en Coaching exclusiva per a professionals d'RH a Escola Europea de Coaching
Dic, 9. Març 2022 Altres activitats en RH
Ha arribat el moment que les i els professionals d'RH connectin amb les seves capacitats i habilitats més “humanes i relacionals”. Com a resposta a aquesta necessitat, EEC ha dissenyat una formació online específica en què el col·lectiu d'RH pot cursar el primer Cicle de la Certificació en Coaching Executiu amb un 20% de descompte.
Trobada temàtica online: Com desplegar el valor del propòsit a la teva organització
Dic, 16. Març 2022, 09:30 h - 11:30 h Activitats i Trobades Organitzacions Associades
Cada cop més empreses d'èxit no tenen com a únic objectiu maximitzar la seva rendibilitat, tenen també un propòsit i estan compromeses amb els seus stakeholders. De la mà de Pere Rosales d'INUSUAL i de Maria Rodriguez de l'Ajuntament de Barcelona, en aquesta sessió exposarem com desplegar un propòsit coherent i allunyat del “postureig”.
Presenta la teva candidatura al 4t Premi Impacta a la Gestió de Persones
Div, 18. Març 2022 Activitats i Trobades Organitzacions Associades
Convoquem el 4t Premi Impacta que reconeix projectes que duen a terme les nostres organitzacions associades des de l'Àrea d'RH. Les candidatures presentades enguany hauran de girar al voltant del marc temàtic: “Iniciatives i projectes del Departament de Persones per al benestar”. Consulta les Bases i fes-nos arribar el formulari per participar-hi.
Butlletins de la Fundació
Rep notícies i idees sobre Recursos Humans gratis al teu correu. AQUÍ


Blog Factor Humà

 • Humor i curiositats: El Consultori de Briten +

  10 Febrer 2022
  La influencer Ana Brito va crear durant el confinament El Show de Briten, un perfil en diferents xarxes socials on comparteix contingut per a treure'ns a totes i tots un somriure. Entre els seus vídeos més exitosos, destaquen els de El Consultorio de Briten, en els quals comenta de manera còmica algunes situacions controvertides que ens poden succeir en el nostre dia a dia, també a la feina. Compartim un dels seus vídeos. Potser et sents identificat/da amb alguns dels seus comentaris!
  Llegir més
 • Ressenya d'un llibre: ¡Excelencia ahora! Humanismo extremo +

  Tom Peters (Empresa Activa). 09 Febrer 2022
  Tom Peters va ser autor d'En busca de la excelencia, un dels llibres que van inaugurar el gènere de la gestió empresarial als vuitanta. Ara condensa la seva carrera en aquest llibre que recorda que les empreses no són part de la comunitat, sinó que són la comunitat i tenen una obligació moral per a tots aquells que fan que el seu negoci sigui possible. A més, subratlla que el compromís absolut amb l'excel·lència amb les persones i la comunitat és clau per generar creixement i beneficis extraordinaris a llarg termini.
  Llegir més
 • Anàlisi d'un web: "Gamelearn: recórrer als videojocs per a una formació més efectiva" +

  Jordi Bes Lozano (factorhuma.org). 11 Gener 2022
  Es pot aprendre jugant? Sí, també en l'àmbit laboral. La gamificació és una tècnica d'aprenentatge que trasllada la mecànica dels jocs a l'àmbit educatiu amb l'objectiu d'aconseguir millors resultats. Gamelearn és una eina que aplica aquesta tècnica posant-se a disposició de les organitzacions per formar els seus treballadors -es dirigeix a Departaments com el de Recursos Humans, Talent o Formació- o també per dissenyar itineraris formatius per a clients.
  Llegir més
 • 1

Àrea Socis - T'ho vas perdre?

 • Comunitat Benestar: kick-off
 • Un cafè online amb... Ana Alós
 • Comunitat Talent al septembre i al novembre
 • De la meritocràcia al potencial
 • Direcció de Persones des de La Garrotxa
 • Equipa't
 • Presa de decisions amb Data Science
 • Tornada a l'oficina?
 • Agilitat i motivació
 • Comunitat talent al març i a l'abril
 • Un cafè online amb... Joana Frigolé
 • People Analytics
27 de gener de 2022
Hem posat en marxa un grup de treball on repensar com es procura el benestar de treballadores i treballadors. Volem reflexionar, aprendre i avançar col·laborativament cap a un model més transversal de benestar organitzatiu que no només inclogui la PRL. Vam començar el passat 27/01 amb una sessió kick-off acompanyats per la Federació Salut Mental Catalunya.

Per accedir a aquest contingut has d'estar registrat/da com usuari/ària d'una organització associada a la Fundació.

Sessió online kick-off: Comunitat Benestar
25 de gener de 2022
Després de mesos de negociacions intenses, el Govern espanyol, els sindicats i la patronal van assolir el 22 de desembre un acord per modificar l'Estatut dels Treballadors i altres normes laborals i de Seguretat Social. El primer cafè online del 2022 per a Directores i Directors de Persones, el vam prendre amb l'Ana Alós, sòcia d'Uría Menéndez, membre de la Comissió Consultiva de la Fundació Factor Humà i una experta en la matèria.

Per accedir a aquest contingut has d'estar registrat/da com usuari/ària d'una organització associada a la Fundació.

Un cafè online amb... Ana Alós sobre la Reforma Laboral
Setembre i Novembre de 2021
En la trobada del mes de setembre de la Comunitat Talent vam acostar-nos als indicadors, dades i criteris de la formació. A la darrera, que va tenir lloc al novembre, vam parlar d'assumptes en l'agenda de la majoria de responsables de Formació: l'equilibri entre la formació en línia i presencial; o l'encaix entre els programes establerts i una realitat que demana flexibilitat.

Per accedir a aquest contingut has d'estar registrat/da com usuari/ària d'una organització associada a la Fundació.

Sessions online del Grup de Treball de Desenvolupament del Talent: últimes trobades de setembre i de novembre
27 d'octubre de 2021
En aquest webinar amb Josep Lluís Marcó, expert en selecció executiva i en avaluació i disseny de Consells d'Administració, vam desgranar quins són els aspectes del SER que des d'RH estem valorant a l'hora de definir el potencial dels equips, tant per a situacions de selecció com de desenvolupament i promoció interna. Per fer-ho, crear un mapa de talent amb dades objectives i mesurables és bàsic.

Per accedir a aquest contingut has d'estar registrat/da com usuari/ària d'una organització associada a la Fundació.

Selecció i desenvolupament: de la meritocràcia al potencial
20 i 21 d'octubre de 2021
En dos dies d'escapada vam fer un seguit d’activitats que no van deixar ningú indiferent: durant el primer vam tenir un "Moment de cuidar-nos amb emocions saludables", a càrrec de Joana Frigolé, psicòloga i coach; i el segon dia va consistir en una visita a la fàbrica de La Fageda per conèixer la seva tasca explicada pels seus protagonistes.

Per accedir a aquest contingut has d'estar registrat/da com usuari/ària d'una organització associada a la Fundació.

Comunitat Direcció de Persones: Les organitzacions conscients es cuiden per cuidar. Prenguem distància i reflexionem des de La Garrotxa
5 d'octubre de 2021
Vam tornar, dos anys després i amb noves activitats, a "La Granja Escola i Ability Training Center", un espai pensat per transformar l'actitud de persones i equips des de l'emoció, amb l'ajuda de l'entorn natural i aprofitant la potència de les activitats vivencials. Ja pots recuperar la xerrada en vídeo de la directora de la Granja, Cristina Gutiérrez Lestón, i les fotografies de la jornada.

Per accedir a aquest contingut has d'estar registrat/da com usuari/ària d'una organització associada a la Fundació.

Jornada Equipa’t 2021: Outdoor training per entendre les emocions en la pandèmia
15 de setembre de 2021
Amb Xavier Lamote, soci-consultor d'Activa Consultores & Partners, SL.; i Xavier Villasís, catedràtic a La Salle-URL. Les organitzacions estan en plena transformació i la pandèmia ha accelerat els processos de digitalització. La presa de decisions està canviant i interpel·la les persones amb responsabilitats. Treballar bé amb dades és crític: cal saber analitzar, gestionar i projectar-les adequadament.

Per accedir a aquest contingut has d'estar registrat/da com usuari/ària d'una organització associada a la Fundació.

Trobada temàtica online: Presa de decisions estratègiques amb Data Science
10 de juny de 2021
El tercer cafè del 2021 per a Directores i Directors de Persones el vam prendre entre nosaltres, compartint com estem preparant el retorn a les oficines per a aquelles persones que han fet o estan fent teletreball: hibridació, flexibilització, gestió d'espais... Per això vam comptar amb la inestimable col·laboració de les directores de Persones de la Fundació Pasqual Maragall, del MACBA i de Buff.

Per accedir a aquest contingut has d'estar registrat/da com usuari/ària d'una organització associada a la Fundació.

Comunitat Direcció de Persones: "Un cafè online entre nosaltres: tornada a l'oficina?"
11 de maig de 2021
Per desenvolupar una mentalitat agile, el compromís i la motivació són factors clau. De la mà de dos agile coaches d'everis, Fabiola Martín i Jaime Ruiz, vam explorar una altra visió de l'Àrea de Persones i vam analitzar l'evolució de la gestió en els últims anys sota el paradigma del Management 3.0, un nou model d'innovació i lideratge.

Per accedir a aquest contingut has d'estar registrat/da com usuari/ària d'una organització associada a la Fundació.

Trobada temàtica online: "Les noves Àrees d'RH: l'agilitat comença en la motivació de les persones"
Març i abril de 2021
Al març, a la Comunitat Talent ens vam apropar a l'aprenentatge entre iguals i vam analitzar possibles bàsics a l'hora de definir un projecte de mentoring. A l'abril, vam fer una sessió de co-creació per apropar-nos a la transferència de coneixement. En aquestes trobades impulsades, entre d'altres, pel director de La Mirada Pedagògica Boris Mir, vam tenir la sort de poder conèixer de prop experiències com la de Suara Cooperativa.

Per accedir a aquest contingut has d'estar registrat/da com usuari/ària d'una organització associada a la Fundació.

Sessions online del Grup de Treball de Desenvolupament del Talent: darreres trobades de març i d'abril
14 d'abril de 2021
Sovint se segueix liderant des de l'exigència i posant més el focus en allò que falta. Es sobrevaloren l'esforç i les dificultats, en comptes de generar un visió estimulant i compartida que mobilitzi les emocions i que doni energia "extra". El segon cafè de 2021 del grup de directores i directors de Persones de la Fundació Factor Humà el vam prendre amb la psicòloga, coach i conferenciant Joana Frigolé.

Per accedir a aquest contingut has d'estar registrat/da com usuari/ària d'una organització associada a la Fundació.

Comunitat Direcció de Persones: Un cafè online amb... Joana Frigolé
8 d'abril de 2020
En RH podem trobar diferents models de People Analytics destinats a implantar una gestió del canvi que faciliti la innovació i la transformació. En aquesta sessió vam conèixer una eina d'Analítica de Persones desenvolupada per l'expert Albert Riba en col·laboració amb la UB, i vam veure com s'està implantant amb èxit en organitzacions com Mutua Universal.

Per accedir a aquest contingut has d'estar registrat/da com usuari/ària d'una organització associada a la Fundació.

People Analytics: mesurem per transformar

Organitzacions associades

"Indubtablement ningú no s'ocupa de qui no s'ocupa de ningú."


Thomas Jefferson

Utilitzem cookies per oferir a les nostres visites una millor experiència de navegació pel nostre web.
Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització.